Radja —de ninja— Nainggolan. Talk of the day, talk of the country. Radja dus. Topper bij Roma, afwezige bij de Duivels. Schandalig! Martinez buiten! Alleen al daarvoor. #ALLFORRADJA

Ik moet bekennen. Ik zie Radja graag voetballen. Strijd en karakter (uiteraard niet alleen dat). Ik zie Radja al graag voetballen van toen Frank Vercauteren hem meenam naar de Kirin Cup in Japan. Radja toverde daar een beetje, sombrero’de een tegenstander en voetbalde zich zo in mijn hoofd. Er kwam geen vervolg, het duurde nog een paar jaar voor-ie zich in de harten van de rest van Vlaanderen speelde.

Enfin, om me maar op voorhand in te dekken.

Radja is goed dus. Vind ik ook . Maareuhm. 't Is Radja he. Niet Lionel, niet Cristiano. Akkoord, er zijn wedstrijden waarin hij op z’n minst nuttig is. Maar naar mijn mening kan Defour dat ook wel (oké, minder dan de held, maar hij kan het wel). Laat ons eerlijk wezen. De niet-selectie wordt wat uitgemolken, toch? En met dit schrijfseltje doe ik er gretig aan mee. Er zijn 23 spelers wél geselecteerd trouwens. Geen idee welke. Want Radja er niet bij, da’s toch schandalig! En staat in alle koppen.

Ik probeer me de vorige wedstrijden van de Duivels te herinneren. Voor zover ik weet, hebben ze gewonnen. Hoe dat ging? Geen idee. Dat het niet top was? Best mogelijk. Maar of de incentive van Nainggolan het spelniveau plots de hoogte had ingejaagd? Ik denk het niet. Martinez zal wel zijn redenen hebben. Dat anderen beter presteren, zou kunnen. Dat hij misschien niet goed in groep ligt, zou ook een verklaring kunnen zijn (ik gis maar, voor alle duidelijkheid). Maar als het dát is, lijkt het me ook proper van de bondscoach dat hij dat net niet uitspreekt.

Wilmots was een slechte bondscoach. Martinez dus ook. Maar eigenlijk al de vorige werden ook wel neergesabeld. Dat leerde Belga Sport me. Trainer zijn in België, 't valt net onder scheidsrechter, de hondenstiel bij uitstek. Zwarte schapen onderling. En ook wel tegen elkaar. Maar da’s een ander verhaal.

Lees ook andere schrijfsels

Nieuwe posts of verhalen ontvangen? Laat je email-adres achter.